Tramp na obeležavanju godišnjice napada na kule bliznakinje i Pentagon

Izvor: RTS, 11.Sep.2019, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp na obeležavanju godišnjice napada na kule "bliznakinje" i Pentagon

Američki predsednik Donald Tramp je, po treći put otkako je na čelu SAD, obeležio godišnjicu terorističkog napada izvedenog 11. septembra 2001. godine na SAD.
U proglasu kojim je obeležena godišnjica kao "Dan patriota", Donald Tramp se osvrnuo na to koliko se Amerikanaca seća trenutka kada je grupa terorista izvela najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napad na američkom tlu, usmrtivši gotovo 3.000 ljudi.

"Prelepo septembarsko jutro bilo je narušeno velikom nevericom, mučnom tugom i dubokom patnjom. Američka snaga, hrabrost i saosećanje, međutim, nikada nisu dovedeni u pitanje", naveo je Tramp u sopštenju.
Uz američku zastavu koja se vijorila iznad Bele kuće na pola koplja, Tramp je odao počast nastradalima minutom ćutanja na Južnom travnjaku sa prvom damom Melanijom Tramp i desetinama članova izvršne vlasti.
On se potom uputio na komemoraciju u Pentagonu.
Članovi Kongresa odali su počast nastradalima minutom ćutanja na Kapitol hilu.
Potpredsednik Majk Pens učestvovaće u komemorativnoj službi u Šanksvilu.
Prošlo je 18 godina otkako su otmičari Al Kaide oteli četiri aviona od kojih su dva udarila u kule bliznakinje – Svetski trgovinski centar na Menhetnu, jedan u Pentagon, dok se četvrti srušio u Šanksvilu, u ruralnom delu Pensilvanije, jer su putnici pružili otpor otmičarima, preneo je AP.
Napad izveden 11. septembra 2001. bio je najsmrtonosniji ikad počinjen u SAD, a odgovornost za njega preuzela je Al Kaida, čiji je lider Osama bin Laden ubijen deset godina kasnije u Pakistanu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.