Tramp kaže da je Moskva povuka većinu osoblja iz Venecuele

Izvor: NoviMagazin.rs, 03.Jun.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp kaže da je Moskva povuka većinu osoblja iz Venecuele

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je od Moskve dobio informacije da je Rusija povukla većinu svog osoblja prisutnog u Venecueli za podršku predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru.

"Rusija nas je obavestila da je povukla većinu svog osoblja iz Venecuele", naveo je Tramp na Tviteru.

Rusija je u martu poslala oko 100 vojnika u Venecuelu da bi podržala Madura koji se tada suočavao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sa pretnjama SAD koje su navele da će koristiti silu kako bi predsednik Venecuele otišao sa vlasti.

"Vlada Venecuele je u stanju pripravnosti od početka godine, jer su SAD nastavile da prete upotrebom sile protiv Venecuele", izjavio je nedavno ruski ambasador u Karakasu Vladimir Zajomski i dodao da su ruske snage raspoređene prema bilateralnom dogovoru još iz 2001. godine.

Venecuela se suočava s dubokom političkom krizom posebno od početka godine kada se lider opozicije Huan Gvaido proglasio za privremenog predsednika države. Njega je priznalo oko 50 država, među kojima SAD.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Tramp kaže da je Moskva povukla većinu osoblja iz Venecuele

Izvor: Danas, 03.Jun.2019

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je od Moskve dobio informacije da je Rusija povukla većinu svog osoblja prisutnog u Venecueli za podršku predsedniku te zemlje Nikolasu Maduru. Članak Tramp kaže da je Moskva povukla većinu osoblja iz Venecuele se pojavljuje prvo na Dnevni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.