Tramp: Ovo nije sukob civilizacija, već BORBA DOBRA I ZLA

Izvor: Blic, 21.Maj.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp: Ovo nije sukob civilizacija, već BORBA DOBRA I ZLA

Predsednik SAD Donald Tramp pozvaće danas arapske lidere na suprotstavljanje "islamističkom ekstremizmu" tokom govora u Saudijskoj Arabiji u kojem će istaći da je borbu protiv terorizma borba dobra i zla, a ne sukob civilizacija, prenosi Rojters.

- Ovo je borba između varvarskih kriminalaca koji pokušavaju da satru ljudski život i pristojnih ljudi svih veroispovesti koji nastoje da ga zaštite - piše u izvodima govora koje je objavila Bela kuća.

Tramp >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će navesti da "to znači iskreno suprotstvljanje krizi islamističkog ekstremizma i islamističkih terorističkih grupa koje on nadahnjuje".

- I to znači stati zajedno protiv ubijanja nevinih muslimana, represije nad ženama, progona Jevreja i pokolja hrišćana - navedeno je u izvodima govora.

Rojters je ranije naveo da Tramp, koji se nalazi u dvodnevnoj poseti saudijskoj prestonici Rijadu, pokušava da skupi podršku arapskih i muslimanskih lidera u borbi protiv Islamske države, koja i dalje kontroliše velike teritorije na području Sirije i Iraka, uprkos ofanzivama vladinih snaga u Iraku i koalicije predvođene SAD u Siriji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tramp: Ovo nije sukob civilizacija, već borba dobra i zla

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Maj.2017

RIJAD - Predsjednik SAD Donald Tramp pozvaće danas arapske lidere na suprotstavljanje "islamističkom ekstremizmu" tokom govora u Saudijskoj Arabiji u kojem će istaći da je borbu protiv terorizma borba dobra i zla, a ne sukob civilizacija, prenosi Rojters..."Ovo je borba između varvarskih kriminalaca...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.