TRAMPOV VREMEPLOV: Poništio sporazum s Kubom

Izvor: Mondo, 16.Jun.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAMPOV VREMEPLOV: Poništio sporazum s Kubom

Predsednik SAD Donald Tramp vratio je točak istorije. Samo godinu dana nakon prvih opipljivih koraka u normalizaciji odnosa s Kubom, a posle pola veka prekinutih odnosa, kontroverzni američki predsednik se vratio retorici Hladnog rata.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Tramp je objavio je danas da se poništava sporazum koji su SAD i Kuba sklopile 2014. i u govoru u Majamiju osudio "brutalni" kubanski režim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Tramp je rekao da sporazum s Kubom koji je sklopio njegov prethodnik Barak Obama, "ne pomaže Kubancima, a bogati režim". On je obećao "bolji sporazum" za Kubance i za SAD.

MONDO na Kubi: Asta la vista! Vidimo se opet

Tramp je osudio "patnje Kubanaca duge šest decenija" i rekao da će "kada je on predsednik SAD, osuđivati zločine Kastrovog režima".

"Mi znamo da se to dešava i znali smo da se to dešavalo", dodao je predsednik SAD.

On je pozvao na oslobađanje političkih zatvorenika na Kubi i rekao da "sankcije neće biti ukinute dok kubanski režim ne oslobodi sve političke zatvorenike".

Tako, Tram je "okrenuo točak istorije" a nije prošlo ni godinu dana otako je jedan avio poleteo iz grada Fort Loderdejla u SAD ka Santa Klari u Kubi, čime je uspostavljena redovna avio-linija prekinuta na vrhuncu Hladnog rata.

------------------------------

Aplikacija MONDA ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.