Tramp danas na Floridi možda najavi usporavanje u zbližavanju s Kubom

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Jun.2017, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp danas na Floridi možda najavi usporavanje u zbližavanju s Kubom

Američki predsednik Donald Tramp danas će možda delimično zaustaviti sprovođenje još jedne od inicijativa svog prethodnika Baraka Obame, a koja se odnosi na zbližavanje SAD sa Kubom posle više od pola veka tenzija.

Prema neimenovanim američkim zvaničnicima, Tramp bi trebalo da tokom govora u Majamiju, na Floridi, najavi zabranu transakcija sa instutucijama pod kontrolom kubanske vojske, a koje su sveprisutne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u sektoru turizma, kao i uvođenje strožih ograničenja kada su u pitanju putovanja na Kubu.

Tramp se navodno odlučio za ograničene izmene iako je jedno od predizbornih obećanja bilo da će izbrisati inicijative svog prethodnika iz redova demokrata.

Uprkos ovim najavama, obnova diplomatskih odnosa dve bivše neprijateljske zemlje ne dovodi se u pitanje.

Kako navodi Frans pres, teško je predvideti kakve bi posledice imala odluka o uvođenu restrikcija u sektoru turizma na Kubi.

Oko 300.000 Amerikanaca posetilo je ostrvo u prvih pet meseci ove godine, što je za 145 odsto više na godišnjem nivou. U 2016, na Kubi je bilo 284.937 posetilaca iz SAD, što je za 74 odsto više nego 2015. godine.

Očekuje se će Tramp danas izraziti i neslaganje s ukidanjem embarga prema Kubi, ukoliko na ostrvu politika ne bude suštinski izmenjena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

TRAMPOV VREMEPLOV: Poništio sporazum s Kubom

Izvor: Mondo, 16.Jun.2017

Predsednik SAD Donald Tramp vratio je točak istorije. Samo godinu dana nakon prvih opipljivih koraka u normalizaciji odnosa s Kubom, a posle pola veka prekinutih odnosa, kontroverzni američki predsednik se vratio retorici Hladnog rata...Foto: MONDO/Predrag Vujić..Tramp je objavio je danas da se poništava...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.