Stoltenberg: Odnosi NATO i Rusije nisu hladnoratovski

Izvor: RTS, 13.Maj.2015, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: Odnosi NATO i Rusije nisu "hladnoratovski"

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je da sadašnji odnosi između NATO i Rusije ne mogu biti označeni kao hladnoratovski.
Stoltenberg je na konferenciji za novinare u turskom gradu Antaliji, tokom sastanka šefova diplomatije članica NATO rekao da sada nismo u istoj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kao što je to bilo tokom perioda hladnog rata, od kraja Drugog svetskog rata do pada Berlinskog zida 1991. godine, prenela je ruska agencija Tas.

"Za vreme hladnog rata imali smo dva vojna bloka, sučeljene NATO i Varšavski pakt, kao i međusobnu ideološku borbu u koju je bio uključen ceo svet", rekao je Stoltenberg, prenosi Tanjug.
"Međutim, nastavio je Stoltenberg, "nismo ni u strateškom partnerstvu, koje nastojimo da razvijemo između NATO i Rusije".

U Antaliji danas šefovi diplomatija članica NATO razgovaraju o strategiji Alijanse u vezi aktuelne krize u Ukrajini, kao i nestabilnosti na Bliskom istoku, uključujući Siriju i Irak.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: Odnosi NATO i Rusije nisu "hladnoratovski"

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Maj.2015

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da sadašnji odnosi između NATO i Rusije ne mogu biti označeni kao hladnoratovski..."Nismo u istoj situaciji kao što je to bilo tokom perioda hladnog rata, od kraja Drugog svetskog rata do pada Berlinskog zida 1991. godine", rekao je Stoltenberg...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Odnosi NATO i Rusije "nisu hladnoratovski"

Izvor: Mondo, 14.Maj.2015, 09:02

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je da sadašnji odnosi između NATO i Rusije ne mogu biti označeni kao hladnoratovski...Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock.."Nismo u istoj situaciji kao što je to bilo tokom perioda hladnog rata, od kraja Drugog svetskog rata do pada Berlinskog zida...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.