Stoltenberg: NATO će odgovoriti na svaki napad na Poljsku ili Baltik

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stoltenberg: NATO će odgovoriti na svaki napad na Poljsku ili Baltik

NATO savez će odgovoriti na bilo koji napad na Poljsku ili baltičke zemlje, rekao je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg za nekoliko evropskih listova.
"Prisustvom NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama, šaljemo Rusiji veoma jak signal – ako bude napada na Poljsku ili baltičke zemlje, cela Alijansa će odgovoriti ", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Jens Stoltenberg pre samita NATO-a.

Dodao je da NATO nema listu neprijatelja, ali da će odgovoriti kada bude postojala potreba.
SAD su pozvale Tursku da pruži podršku NATO odbrambenom planu za Baltik i Poljsku.
Turska je to za sada odbila, navodeći da bi NATO trebalo da Ankari pruži više političke podrške u borbi protiv kurdske milicije u Siriji.
Stoltenberg kaže da se ne protivi jačem odbrambenom stavu u Evropskoj uniji, ali da nema smisla pokušavati da se zameni NATO.
Pogledaj vesti o: NATO skup

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

„Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama šaljemo Rusiji veoma snažan signal“

Izvor: Vostok.rs, 03.Dec.2019

NATO će odgovoriti na svaku vrstu napada na Poljsku ili baltičke zemlje, poručio je generalni sekretar Severnoatlantske alijanse Jens Stoltenberg. „Kroz prisustvo NATO snaga u Poljskoj i baltičkim zemljama šaljemo Rusiji veoma snažan signal. Ukoliko dođe do napada na Poljsku ili baltičke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.