Stardžen: Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije

Izvor: RTS, 15.Dec.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stardžen: Škotska ne može da bude zarobljenik Velike Britanije

Škotska ne može da bude zarobljena u Ujedinjenom Kraljevstvu protiv svoje volje, rekla je škotska premijerka Nikola Stardžen.
Nikola Stardžen je ponovila da joj uspeh Škotske nacionalne partije na nedavnim izborima daje mandat za novi referendum o nezavisnosti, čemu se protivi britanski premijer Boris Džonson.

"Ako Ujedinjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kraljevstvo bude nastavilo da postoji kao unija, to će moći samo uz konsenzus", rekla je Stardženova za Bi-Bi-Si.
Prema njenim rečima, britanska vlada se grdno vara ako misli da će odbijanje referenduma označiti kraj tog pitanja.
"To je suštinska tačka demokratije – ne možete držati Škotsku u uniji protiv njene volje. Ne možete nas zatvoriti u orman, okrenuti ključ i nadati se da će sve proći", naglasila je škotska premijerka.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Škotska ne može da bude zarobljenik UK"

Izvor: B92, 15.Dec.2019

Škotska ne može da bude zarobljena u Ujedinjenom Kraljevstvu protiv svoje volje, rekla je škotska premijerka Nikola Stardžen...Ona je ponovila da joj uspeh Škotske nacionalne partije na nedavnim izborima daje mandat za novi referendum o nezavisnosti, čemu se protivi britanski premijer Boris Džonson...Ako...

Nastavak na B92...

Stardžen: Škotska ne može da bude zarobljenik Britanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2019

"Škotska ne može da bude zarobljena u Ujedinjenom Kraljevstvu protiv svoje volje", izjavila je škotska premijerka Nikola Stardžen...Ona je ponovila da joj uspeh Škotske nacionalne partije na nedavnim izborima daje mandat za novi referendum o nezavisnosti, čemu se protivi britanski premijer Boris...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Škotski referendum o nezavisnosti zbog Bregzita?

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2019, 08:35

Britanski premijer Boris Džonson na izborima prošle nedelje dobio je snažan mandat da izvede zemlju iz Evropske unije, ali su istovremeno u Škotskoj ubedljivo pobedile pristalice nezavisnosti, čime će jedan od najvećih izazova vlade u Londonu biti očuvanje Ujedinjenog Kraljevstva.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.