Ruska poslanica sa crne liste SAD i EU u poseti Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 25.Apr.2018, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska poslanica sa "crne liste" SAD i EU u poseti Srbiji

Poslanica u Donjem domu ruske Dume, izabrana na izborima na Krimu i zamenica predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Državne Dume Ruske Federacije Natalija Poklonska u poseti je Srbiji, gde se sastala sa članovima Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu.

Poklonska je od 2014. do 2016. bila na poziciji prve vrhovne tužiteljke na Krimu, nakon što je Rusija prisajedinila Krim. Zbog umešanosti u krizu u Ukrajini Poklonska je od 2014. na >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << crnoj listi Ministarstva finansija Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije.

Natalija Poklonska po zanimanju je pravnica, od 2011. radila je kao državna tužiteljka Ukrajine, ostavku na tu poziciju podnela je u februaru 2014. a kao razlog podnošenja ostavke navela je da "ne priznaje prozapadnu vlast u Ukrajini".

Ukrajinske vlasti su protiv Poklonske 2014. objavile poternicu optuživši je za "aktivnosti preduzete radi nasilne promene ustavnog uređenja ili zauzimanje državne vlasti, kao i za zaveru za sprovođenje takvih aktivnosti".

"Veća je šansa da se Ukrajina ujedini sa Rusijom nego da Krim dobije natrag", jedna je od njenih poslednjih izjava, koju je u martu 2018. dala na konferenciji za novinare na Krimu.

Zvanični Beograd tretira Krim kao deo Ukrajine i ne priznaje rusko prisajedinjenje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Ruska poslanica na 'crnoj listi' SAD i EU u poseti Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2018

Poslanica u Donjem domu ruske Dume, izabrana na izborima na Krimu i zamenica predsednika Odbora za bezbednost i borbu protiv korupcije Državne Dume Ruske Federacije Natalija Poklonskaja u poseti je Srbiji, gde se sastala sa članovima Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu. Poklonskaja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.