Ponovno otvorena istraga o smrti Natali Vud

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovno otvorena istraga o smrti Natali Vud

LOS ANĐELES -

Istražitelji iz Los Anđelesa ponovno su otvorili istragu o smrti filmske zvezde Natalie Vud, skoro 30 godina nakon što se glumica utopila na otoku Katalina u blizini kalifornijske obale, javio je CNN.

Smrt Natali Vud je do danas ostala misterija, a istražitelji sada navodno imaju nove dokaze, koje će danas obznaniti na konferenciji za novinare.

Još prošle godine, glumičina sestra Lana Vud i kapetan broda na kojem je Natali plovila sa suprugom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << glumcem Robertom Vagnerom, zatražili su ponovno otvaranje istrage.

Natali Vud se utopila nakon zabave na brodu kojim je plovila s mužem. Prema policijskom izveštaju, njeno telo pronađeno je kilometar i po od jahte. Na sebi je imala spavaćicu, čarape i jaknu.

Njena tragična smrt proglašena je nesretnim slučajem, a utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi. Obdukcija je pokazala da je njeno telo bilo prekriveno modricama.

Mnogi koji su poznavali Natali nikada nisu poverovali da se radi o nesretnom slučaju.

Lana Vud je prošle godine rekla da ima dokaze da je smrti njene sestre prethodila žustra svađa sa suprugom. Njene navode je potvrdio i bivši kapetan broda Denis Davern, koji je napisao knjigu posvećenu smrti Natali Vud.

Davern je 2009. godine u jednom intervjuu CNN-u rekao da je istraga o smrti Natali Vud bila nemarna i da se sve radi kako bi se slučaj zataškao.

Vud i Vagner su se venčali 1957. godine, a razveli 1962, da bi opet stali pred oltar 1972. godine. Otvoreno je govorio da je ljubomoran, 2009. u svojoj knjizi je priznao da krivi sebe za njenu smrt.

Ponovno otvaranje istrage nije komentarisao.

Rođena kao Natalija Nikolajevna Zakharenko, Vud je za života često isticala da je njen najveći strah duboka morska voda.

Bila je dete ruskih imigranata, a njen američki san je u 43. godini prekinula tragična smrt.

Ostala je zapamćena po ulogama u filmovima "Priča sa zapadne strane", "Buntovni bez razloga", "Sjaj u travi", a tri puta je nominovana za nagradu Oskar.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.