Orban ukazao na zamor od proširenja u EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Sep.2019, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orban ukazao na zamor od proširenja u EU

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je danas da zapadne zemlje u Evropskoj uniji (EU) pate od "zamora od proširenja" i koriste nove članice kao žrtvene jarce za svoje probleme.

Orban je takođe ukazao u izjavama za državni radio da su zemlje kao Srbija bile članice EU već za vreme migrantske krize 2015. godine "ilegalna migracija ne bi stigla do Nemačke".

Mađarski premijer je rekao da očekuje da će se bivši ministar pravde Laslo Tročanji imenovan >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za novog evropskog komesara za proširenje suočiti sa "vrućim trenucima" za vreme predstojećeg saslušanja u Evropskom parlamentu koji treba da odobri novi sastav Evropske komisije.

Mađarska je suočena sa postupkom EU oko poštovanja vladavine prava i demokratskih procedura uključujući za zakone usvojene dok je Tročanji bio ministar pravde. Orban je međutim rekao da se profesionalno Tročanjiju ne može ništa zameriti, i da mu se jedino može zameriti "što je Mađar".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Zapadne zemlje EU pate od zamora od proširenja"

Izvor: B92, 13.Sep.2019

Budimpešta -- Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak da zapadne zemlje u Evropskoj uniji pate od "zamora od proširenja"...Kaže da one koriste nove članice kao žrtvene jarce za svoje probleme...Orban je takođe ukazao u izjavama za državni radio da, da su zemlje kao Srbija bile članice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.