Izvor: Blic, 03.Jan.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On ga je doveo na vlast, a sada ima drugačije mišljenje: Sastanak Trampovog sina sa Rusima je IZDAJA

Stiv Benon, bivši glavni strateg američkog predsednika Donalda Trampa opisao je sastanak njegovog sina sa grupom Rusa u Kuli Tramp kao "izdajnički" i "nepatriotski".

Kontroverzni Benon je to rekao Majklu Volfu, autoru knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", čije delove je preneo britanski "Gardijan".

Kako se navodi u knjizi, Benon je rekao da će istraga navodnih veza Trampovih saradnika sa Kremljem biti fokusirana na "pranje novca" i upozorio da će Trampov >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najstariji sin Donald Tramp mlađi pretrpeti ozbiljne posledice zbog svog sastanka sa Rusima.

- Slomiće Dona mlađeg kao jaje na nacionalnoj televiziji - rekao je on.

Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz i vratio se svom ultradesničarskom sajtu "Brajtbart njuz".

Volf njega najviše citira u knjizi za koju mnogi kažu da je najiščekivanija politička knjiga ove godine, a koja je zasnovana na brojnim intervjuima sa ljudima koji su bili u Trampovom užem krugu.

On je naročito oštro kritikovao sastanak koji se desio u junu 2016. godine kojem su prisustvovali Donald Tramp mlađi, Džared Kušner, Trampov zet, tadašnji šef kampanje Pol Manafort i ruski advokat Natalija Veselnjickaja u Kuli Tramp u Njujorku.

Trampov sin je otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali "inkriminišući materijal" protiv Hilari Klinton, tadašnje rivalke njegovog oca u predsedničkoj trci.

- Tri viša zvaničnika kampanje su mislila da bi bila dobra ideja da se sastanu sa stranom vladom u Kuli Tramp u sobi za konferencije na 25. spratu - bez advokata! Čak i da su mislili da to nije izdajstvo, niti nepatriotsko niti neko loše sra*e - a ja mislim da je to upravo sve to bilo - trebalo je odmah da pozovu FBI - rekao je Benon.

On je rekao da je takav sastanak trebalo da se odvija u prisustvu advokata i da se informacije sa njega objave u medijima.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši Trampov strateg: Razbiće Trampovog sina kao jaje

Izvor: B92, 03.Jan.2018

Vašington, London -- Bivši strateg u administraciji Donalda Trampa, kontroverzni Stiv Benon, rekao je da je sastanak Trampovog sina sa Rusima tokom kampanje bio "izdajnički"...Benon je u razgovoru s autorom knjige "Vatra i gnev" Majklom Vulfom rekao da je taj sastanak u Trampovoj kuli 2016. godine...

Nastavak na B92...

Tramp o bivšem savetniku: Stiv Benon je "izgubio razum"

Izvor: N1 televizija, 03.Jan.2018

Predsednik SAD Donald Tramp je napao svog bivšeg glavnog stratega Stiva Benona pre objavljivanja nove, za njega ne baš pohvalne knjige, koja prikazuje predsednika kao "maloletnika" i njegovu Belu kuću kao "haotičnu"...Predsednik je izrazio neslaganje s Benonom nakon što su citirane njegove reči...

Nastavak na N1 televizija...

Tramp tuži Benona

Izvor: B92, 04.Jan.2018, 08:22

Vašington -- Advokat predsednika Donalda Trampa najavio je tužbu protiv bivše desne ruke američkog predsednika Stiva Benona zbog navoda objavljenih u knjihi "Vatra i bes"...Advokat Čarls Harder je naveo da je u ime Donalda Trampa i njegovog sina saopštio Benonu da je čin njegovih razgovora sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.