Oland: NATO ne bi trebalo da se širi

Izvor: RTS, 03.Mar.2015, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oland: NATO ne bi trebalo da se širi

Zahteve zemalja za članstvo u NATO trebalo bi odbiti, jer Alijansa sada ne bi trebalo da se širi, poručuje predsednik Francuske Fransoa Oland.
Oland se sastao sa generalnim sekretarom Alijanse, Jensom Stoltenbergom, prenosi RTCG.

"U slučaju zemalja koje bi u jednom momentu želele da pristupe NATO, odnosno da podnesu takav zahtev, Francuska smatra da te aplikacije treba odbiti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << jer verujemo da NATO ne bi trebalo da se širi sada", rekao je Oland.
Stoltenberg je, kako se navodi na sajtu NATO, rekao je da se sada suočavaju sa drugačijim bezbednosnim ambijentom u Evropi.
"Kao odgovor na to, NATO sprovodi jačanje svojih snaga, najveće od kraja Hladnog rata, dodajući da Francuska u tome ima važnu i glavnu ulogu", naveo je Stoltenberg.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Garčević: Crna Gora u specifičnoj situaciji

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Nacionalni koordinator Crne Gore za NATO Vesko Garčević saopštio je da se Crna Gora nalazi u specifičnoj poziciji kada je reč o članstvu u Alijansi. . Garčević je rekao da je predsednik Francuske izjavu o proširenju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.