Odnosi Rusije i NATO-a kao pred Hladni rat

Izvor: RTS, 15.Apr.2019, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Rusije i NATO-a kao pred Hladni rat

Rusija i NATO su u potpunosti prekinuli civilnu i vojnu saradnju, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško za Sputnjik.
Aleksandar Gruško je ocenio da je Alijansa otišla isuviše daleko u eskalaciji sukoba sa Rusijom.

"NATO je sam odbio konstruktivni razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Rusijom. On ne postoji. Zasad nema signala da NATO vidi izlaz iz ovog ćorsokaka", rekao je Gruško.
Rekao je da "paradoksalno, ali danas odnos između Rusije i NATO najviše podseća na vreme u kom je i osnovan NATO – uoči Hladnog rata".

"Ponovo je pala prašina sa "Armelove doktrine': dijalog i obuzdavanje. Samo u toj formuli ima mnogo obuzdavanja i malo dijaloga", rekao je Gruško.
Prema njegovim rečima, ukupni vojni rashodi zemalja NATO-a za prošlu godinu prevazilaze bilion dolara, što je 22 puta više od ruskih troškova za odbranu.
Gruško je naglasio da Moskva nema nameru da učestvuje u trci za povećanje vojnog budžeta sa NATO-om.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Moskva: NATO otišao predaleko, prekidamo svaku saradnju

Izvor: B92, 15.Apr.2019

Moskva -- Rusija i NATO su u potpunosti prekinuli civilnu i vojnu saradnju, izjavio je zamenik ruskog šefa diplomatije Aleksandar Gruško za Sputnjik...Gruško je ocenio da je Alijansa otišla isuviše daleko u eskalaciji sukoba sa Rusijom..."NATO je sam odbio konstruktivni razgovor sa Rusijom. On ne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.