Obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Okt.2015, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima

Crveni krst Odžaci će u ponedeljak, 19. oktobra, obeležiti Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima podelom edukativnog materijala na štandu u centru mesta.

Evropska komisija 2007. godine proglasila je 18. oktobar za Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima. Od tada se širom Evrope organizuju aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svesti javnosti o problemu i posledicama trgovine ljudima.

Trgovina ljudima je problem u porastu, kako u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU tako i u svetu, a njene žrtve su žene, deca i raseljena lica i to uglavnom u svrhu prostitucije i prinudnog rada, navodi se u saopštenju Crvenog krsta.

Prevencija, krivično gonjenje učinilaca i zaštita žrtava su glavni ciljevi EU u borbi protiv trgovine ljudima koja predstavlja vid savremenog ropstva. Bilo da smo zemlja destinacije ili porekla tih ljudi, trgovina ljudima je problem koj se tiče svih nas.

Aktivnosti koje Crveni krst sprovodi imaju veliki preventivni značaj jer su usmerene na decu i mlade, kao posebno ugrožene ciljne grupe, ali i na profesionalce koji u svom radu mogu doći u kontakt sa žrtvama trgovine ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.