Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2017, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova runda pregovora o Bregzitu odložena za 25. septembar

Nova runda pregovora o istupanju Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit) predviđena da počne 18. septembra, odložena je za 25. septembar uz obostranu saglasnost, saopštilo je danas britansko Ministarstvo Bregzita.

"Obe strane (London i Brisel) složile su se da je potrebno još vremenza za konsultacije koje bi pregovaračima omogućile napredak tokom naredne runde", dodaje se u saopštenju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
To će biti četvrta runda pregovora. Prva runda održana je 19. juna, druga 17. jula i treća 28. avgusta.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU krajem marta 2019, dve godine pošto je britanska premijerka Tereza Mej 29. marta ove godine zvanično pokrenula proceduru o istupanju.

Ta zemlja je na referendumu 23. juna 2016. glasovima 52 odsto izašlih birača odlučila da izađe iz Unije. Po najnovijim anketama, 53 odsto Britanaca bi želelo da se izjasni o konačnom sporazumu o Bregzitu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova runda pregovora o Bregzitu odložena za 25. septembar

Izvor: B92, 12.Sep.2017

London -- Nova runda pregovora o istupanju Britanije iz EU predviđena da počne 18. septembra, odložena je za 25. septembar uz obostranu saglasnost..."Obe strane (London i Brisel) složile su se da je potrebno još vremenza za konsultacije koje bi pregovaračima omogućile napredak tokom naredne runde",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.