Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Jan.2018, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačke socijal-demokrate podržale ulazak u koalicione pregovore sa konzervativcima

Nemačka Socijal-demokratska parija (SPD) donela je danas odluku da započne formalne pregovore o formiranju vlade sa ;Hrišćansko-demokratskom unijom (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel.

Ta odluka doneta je na vanrednom kongresu SPD u Bonu predstavlja ključni korak napred ka ;okončanju političkog zastoja posle septembarskih izbora u Nemačkoj.

Za ulazak u koalicione pregovore glasalo je 362 delegata od ukupno 642, javila je agencija Frans pres.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Uoči glasanja, lider SPD-a Martin Šulc rekao je delegatima da će tražiti više ustupaka od konzervativaca Angele Merkel po pitanju migracija, zdravstvene zaštite i rada u Nemačkoj, navela je agencija AP.

Parlamentarne izbore u Nemačkoj održane 24. septembra obeležili su prvi ulazak ekstremne desnice u Bundestag posle Drugog svetskog rata i loši rezultati demohrišćana kancelarke ;Angele ;Merkel i socijaldemokrata Martina Šulca.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Socijal-demokrate i zvanično u pregovorima s Angelom Merkel

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018

Nemačka Socijal-demokratska parija (SPD) donela je odluku da započne formalne pregovore o formiranju vlade sa Hrišćansko-demokratskom unijom (CDU) nemačke kancelarke Angele Merkel...Ta odluka doneta je na vanrednom kongresu SPD u Bonu i predstavlja ključni korak napred ka okončanju političkog...

Nastavak na N1 televizija...

Socijaldemokrate glasale za ulazak u koalicione pregovore

Izvor: B92, 21.Jan.2018

Berlin -- Nemačke socijaldemokrate glasale su za ulazak u koalicione pregovore sa konzervativcima kancelarke Angele Merkel...To je ključni korak ka okončanju političkog zastoja i konačnog formiranja nove vlade...Za otpočinjanje koalicionih pregovora glasalo su 362 delegata u odnosu na 279 koji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.