NATO ubio 20 vojnika u Pakistanu

Izvor: B92, 26.Nov.2011, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NATO ubio 20 vojnika u Pakistanu

Islamabad, Pešavar -- U napadu helikoptera snaga NATO, koji su jutros prešli iz Avganistana na teritoriju Pakistana i pucali na jedan vojni punkt, ubijeno je 20 pakistanskih vojnika.

Agencija AP navodi izveštaj pakistanske državne televizije koja tvrdi da je u tom napadu stradalo 25 vojnika.

Napad je izveden pred zoru, u plemenskoj oblasti Mohmand, na oko dva i po kilometra od granice s Avganistanom, u regionu u kome pakistanske snage vode borbe protiv talibanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ekstremista, javio je Rojters.

Portparol međunarodnih snaga u Kabulu saopštio je da je NATO upoznat sa incidentom i da se sad prikuplja više informacija o tome šta se dogodilo.

Ovaj napad verovatno će još više pogoršati odnose Vašingtona i Islamabada, saveznika u ratu protiv terorizma, koji su posebno narušeni otkako je u maju u tajnoj operaciji američkih specijalaca na pakistanskoj teritoriji ubijen vođa Al Kaide Osama bin Laden.

Pakistanska vojska je optužila NATO da je u petak kasno noću izveo vazdušni napad na vojni punkt u plemenskoj oblasti Mohmand.

Islamabad je jutros odlučio da potpuno blokira snabdevanje trupa NATO-a u Avganistanu preko svoje granice, nakon pogibije pakistanskih vojnika.
Pogledaj vesti o: Incident

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U napadu NATO poginulo 20 pakistanskih vojnika

Izvor: S media, 26.Nov.2011

U vazdušnom napadu helikoptera NATO na pakistanski vojni punkt na granici sa Avganistanom poginulo je najmanje 20 pakistanskih vojnika, saopštili su danas pakistanski zvaničnici...Agencija AP navodi izveštaj pakistanske državne televizije koja tvrdi da je u tom napadu stradalo 25 vojnika...Nove...

Nastavak na S media...

NATO greškom ubio 15 pakistanskih vojnika

Izvor: Radio 021, 26.Nov.2011

U napadu helikoptera snaga NATO, koji su jutros prešli iz Avganistana na teritoriju Pakistana i pucali na jedan vojni punkt, ubijeno je 15 pakistanskih vojnika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.