Merkelova podržava Vebera za predsednika Evropske komisije

Izvor: RTS, 28.Maj.2019, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova podržava Vebera za predsednika Evropske komisije

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da velika nemačka koalicija na čijem je čelu podržava izbor "vodećeg kandidata" sa nedavno završenih evropskih izbora na mesto predsednika Evropske komisije.
Angela Merkel je, dolazeći na sastanak EU lidera u Briselu, potvrdila svoju podršku izboru Manfreda Vebera, lidera Evropske narodne partije (EPP), za prvog čoveka Komisije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Nemačka kancelarka je naglasila da je u pitanju prva i generalna razmena mišljenja o imenovanjima za vodeće pozicije u EU
Merkelova je navela da ima dovoljno vremena do junskog samita EU da se o tome razgovara.
Portugalski premijer Antonio Kosta smatra da bi naredni predsednik Evropske komisije trebalo da bude socijalista Frans Timermans, a ne kandidat Evropske narodne partije Manfred Veber.
Kosta je u intervjuu za portugalsku televiziju SIK Notisijas rekao da ne postoje uslovi pod kojima bi Veber trebalo da postane naredni predsednik EK, prenosi briselski portal Politiko. 
Kosta tvrdi da nemački političar "stvara neprijateljstva" u Evropskom parlamentu, dok ga u Evropskom savetu "skoro apsolutno odbacuju". 
Predsednici i premijeri zemalja članica EU sastaju se na večeri u Briselu kako bi nakon upravo završenih evropskih izbora razmotrili potencijalne naslednike Žana Kloda Junkera na mestu predsednika Evropske komisije, ali i kandidate za predsednika Evropskog saveta, visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost i predsednika Evropske centralne banke.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Merkelova ima svog favorita, ali ne misle svi kao ona"

Izvor: Vesti-online.com, 28.Maj.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel kaže da velika nemačka koalicija na čijem je čelu podržava izbor "vodećeg kandidata" sa nedavno završenih evropskih izbora na mesto predsednika Evropske komisije...Merkelova je dolazeći na sastanak EU lidera u Briselu potvrdila svoju podršku izboru Manfreda...

Nastavak na Vesti-online.com...

Merkel potvrdila podršku Veberu za mesto predsednika Evropske komisije

Izvor: Danas, 28.Maj.2019

Nemačka kancelarka Angela Merkel potvrdila je da podržava Manfreda Vebera, kandidata desnice za mesto predsednika Evropske komisije. Članak Merkel potvrdila podršku Veberu za mesto predsednika Evropske komisije se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.