Merkel: Odbranom spoljnih granica EU sprečavamo nacionalizam

Izvor: N1 televizija, 05.Maj.2016, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Odbranom spoljnih granica EU sprečavamo nacionalizam

Nemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u Rimu evropske zemlje da "brane spoljašnje granice Evropske unije" da bi se sprečio povratak nacionalizma.

"Odbrana granica EU, od Mediterana do Severnog pola, predstavlja izazov za budućnost Unije", rekla je nemačka kancelarka na zajedničkoj konferenciji za novinare s italijanskim premijerom Mateom Rencijem. Prema njenim rečima, u pitanju je sloboda kretanja u Evropi koju "EU ima u skladu sa šengenskim sporazumom".
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Renci je rekao da je neophodna "strategija za Afriku" kao što je bio slučaj za rešavanje "problema balkanske rute" koju su izbeglice koristile da iz Turske krenu ka Grčkoj.

Italijanski premijer je rekao da treba ulagati u Afriku odakle dolazi najveći broj izbeglica.

"Italija se zalaže za dugoročnu strategiju a Evropska unija je ta koja treba da preuzme vojdstvo", dodao je Renci.

Angela Merkel, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker i predsednik Evropskog saveta Donald Tusk nalaze se danas u poseti Rimu gde sa italijanskim vlastima razgovaraju o preraspodeli izbeglica.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Evropska Unija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.