Makron: Britanija ne može imati puni pristup EU posle Bregzita

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Jan.2018, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron: Britanija ne može imati puni pristup EU posle Bregzita

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da će Velika Britanija verovatno ispregovarati jedinstveni odnos s EU pre nego što sledeće godine napusti Uniju ali i da svaki dogovor mora biti u skaldu s propisima EU.

Makron je u emisiji Endrua Mara na Bi-Bi-Siju naveo da Velika Britanija ne može zadržati puni pristup jedinstvenom tržištu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU ako ne prihvati osnivačke principe Unije, uključujući slobodu kretanja ljudi i nadležnost evropskih sudova.

"Taj poseban način mora biti usklađen s očuvanjem jedinstvenog tržišta i naših zajedničkih interesa. I morate razumeti da ne možete, po definiciji, imati puni pristup jedinstvenom tržištu ako ne prihvatate pravila", rekao je francuski lider.

To, prema Makronovim rečima, znači da London mora nastaviti da daje doprinose budžetu EU i prihvati četiri slobode koje Unija garantuje - slobodu kretanja ljudi, roba, kapitala i usluga, da bi zadržala puni pristup jedinstvenom tržištu.

To podriva pozicije nekih pristalica Bregzita koji žele punu kontrolu nad granicama Velike Britanije i odbacivanje uloge evropskih sudova ali i pristup jedinstvenom tržištu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Makron: Britanija može da ispregovara jedinstven odnos s EU

Izvor: N1 televizija, 20.Jan.2018

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da će Velika Britanija verovatno ispregovarati jedinstveni odnos s EU, pre nego što sledeće godine napusti Uniju, ali i da svaki dogovor mora biti u skaldu s propisima EU...Makron je u emisiji Endrua Mara na BBC naveo da Velika Britanija ne može zadržati...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.