MMF spreman da pomogne Venecueli

Izvor: RTS, 07.Mar.2019, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF spreman da pomogne Venecueli

Međunarodni monetarni fond spreman je da spase ekonomiju Venecuele, ali taj zadatak je toliko težak da će zahtevati pomoć i šire međunarodne zajednice, rekla je direktorka MMF Kristin Lagard.
"Čim dobijemo upit od legitimnih vlasti u toj državi da dođemo i pomognemo, to ćemo i uraditi", rekla je Lagard, prenosi AP.

MMF se još uvek nije izjasnio da li podržava samoproglašenog predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Venecuele Huana Gvaida ili predsednika Venecuele Nikolasa Madura koji je osvojio svoj drugi mandat na izborima prošle godine, a koje su mnoge države proglasile nelegitimnim.
Lagardova je potencijalnu ekonomsku pomoć Venecueli nazvala "neverovatnim zadatkom", jer će MMF morati da prikupi dosta informacija koje su bivši predsednik Venecuele Ugo Čavez i njegov naslednik Maduro odbili da podele sa organom.
Prema njenim rečima, ukupna suma koja će morati da bude pružena Venecueli je "značajna", ali nije iznela tačnu sumu.
"Otvorićemo naš novčanih, razmišljaćemo i postaraćemo se da je naše srce na pravom mestu kako bismo pomogli najsiromašnijima i najpogođenijima", rekla je Lagard, prenosi AP.
Ekonomija Venecuele smanjila se više od polovine od 2013. godine, prema podacima sa kojima raspolaže MMF. Zbog hiperinflacije i nestašice hrane i drugih potrepsstina najmanje tri miliona građana Venecuele napustilo je zemlju, ukazuju podaci Ujedinjenih nacija.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MMF SPREMAN DA POMOGNE VENECUELI Lagardova: To će biti veoma težak zadatak!

Izvor: Kurir, 08.Mar.2019, 00:25

"Međunarodni monetarni fond (MMF) je spreman da pomogne ekonomiji Venecuele, ali će taj zadatak biti toliko težak da će zahtevati finansijsku pomoć drugih međunarodnih igrača", izjavila je direktorka te organizacije Kristin Lagard.

Nastavak na Kurir...

MMF spreman da pomogne Venecueli

Izvor: B92, 08.Mar.2019

Međunarodni monetarni fond spreman je da spase ekonomiju Venecuele, ali taj zadatak je toliko težak da će zahtevati pomoć i šire međunarodne zajednice...To je izjavila direktorka MMF Kristin Lagard..."Čim dobijemo poziv od legitimnih vlasti u toj državi da dođemo i pomognemo, to ćemo i uraditi",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.