Levica pobedila na izborima u Danskoj

Izvor: RTS, 05.Jun.2019, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica pobedila na izborima u Danskoj

Opozicioni blok, koji predvodi Socijaldemokratska partija, pobedio je na parlamentarnim izborima u Danskoj, objavili su elektronski mediji na osnovu izlaznih anketa.
Socijaldemokrate su u predizbornoj kampanji najavili tvrđi stav prema prijemu migranata, čime su pridobili birače, i najverovatnije će se posle četiri godine provedene u opoziciji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vratiti na vlast.

Partija koju vodi Mete Frederiksen dobila je 25,3 odsto glasova, a sa drugim levičarskim strankama imaće većinu od 90 poslanika, u parlamentu koji ima 179 predstavnika, preneo je AP.
Partije centra i desnice imaće 75 poslanika, a preostala četiri mesta zauzeće predstavnici poluautonomnih teritorija Farskih Ostrva i Grenlanda.
Za razliku od ostalih evropskih država, u Danskoj nije došlo do jačanja populista, čiji je najjači predstavnik, Danska narodna partija, dobila svega 9,8 odsto glasova, čak 11,3 odsto manje nego pre četiri godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.