Kurc za prevazilaženje krize u odnosima Rusije i EU

Izvor: RTS, 04.Maj.2015, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurc za prevazilaženje krize u odnosima Rusije i EU

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc ocenio je u Moskvi da izlaz iz krize u odnosima između Rusije i EU treba tražiti u dijalogu.
Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc kaže u intervjuu za agenciju Tas uoči radne posete Rusiji, da za njega lično ne postoji alternativa dijalogu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Prema njegovim rečima, u trenucima krize posebno je značajno ići putem pregovora, što je za Austriju najvažnije.
"U saradnji sa Rusijom ima izazova a njihovo rešavanje je od suštinskog značaja i otvara široke mogućnosti", kaže austrijski šef diplomatije.
Evropski savet je u martu 2015. godine jasno definisao uslove za ukidanje sankcija i tražio punu primenu sporazuma iz Minska.
"Pozivam sve strane u sukobu da rade na postizanju ovog cilja blisko sarađujući sa posmatračkom misijom OEBS-a", dodaje Kurc.
Ministar inostranih poslova Austrije počeo je niz radnih poseta, koje će ga odvesti u Minsk, Moskvu i Kijev.
Kurc je sinoć otputovao iz Beča u Minsk, gde pre dolaska u Moskvu imao zakazne razgovore sa beloruskim zvaničnicima.
Uoči posete Kurca Moskvi Ministarstvo spoljnih poslova Rusije se pozitivno izjasnilo o Austriji.
U saopštenju Ministarstva se navodi da je Austrija među državama članicama EU koje su protivnice duge konfrontacije sa Rusijom, kao i proširenja sankcija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.