Keri: Izbori ne vode uvek ka demokratiji, primer Ukrajina

Izvor: Press, 27.Feb.2014, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri: Izbori ne vode uvek ka demokratiji, primer Ukrajina

Prema njegovim rečima, višemesečni protesti u Ukrajini, koji su doveli do svrgavanja predsednika Viktora Janukoviča, samo su jedan od primera "moći naroda" u proteklim mesecima, a sličnu sudbinu je doživeo i prvi demokratski izabrani predsednik Egipta Muhamed Morsi, što dokazuje da sami izbori nisu uvek dovoljni.

Takvi protesti su "odraz te neverovatne žudnje za modernošću, promenom, izborom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << moći pojedinaca, žudnje koja cirkuliše širom sveta, u mnogim slučajevima i mnogo brže nego što je političko rukovodstvo svesno ili sposobno da odgovori na to", rekao je Keri juče maloj grupi novinara, a prenosi AFP.

"Demokratija nije deifinisana isključivo izborima. Možete imati demokratski izabranu vladu, ali nemate demokratski utemeljene reforme koje vam zapravo pružaju punu, praktičnu i funkcionalnu demokratiju", istakao je Keri.

U mnogim zemljama, objasnio je, posle opštih narodnih izbora nema reformi, ali ima korupcije velikih razmera, kronizma i iskrivljavanja demokratskog procesa.

"U Ukrajini ste imali tu neverovatnu kleptokratiju, bez istinskog predstavljanja, bez glasa za opoziciju, bez volje da se opozicija sasluša, već su, umesto toga, opozicionari hapšeni. To nije demokratija", zaključio je američki državni sekretar.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Viktor Janukovič: I dalje sam predsednik

Izvor: Blic, 27.Feb.2014

Zbačeni predsednik Ukrajine Viktor Janukovič rekao je da je on i dalje predsednik država, prenose agencije. ..Janukovič je zamolio ruske snage da mu garantuju bezbednost i odbrane od "terorističkih akcija"...Zbačeni predsednik, za koga se i dalje ne zna gde je, je ranije rekao da je nova vlada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.