Junker smatra da je moguć sporazum o Bregzitu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Sep.2019, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Junker smatra da je moguć sporazum o Bregzitu

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker ocenio je danas da je moguć sporazum o istupanju Velike Britanije iz članstva u EU (Bregzit) i dodao da je spreman da odustane od "bekstopa" (backstop) na irskoj granici ako se ispune svi ciljevi.

Junker je u izjavi za britanski Skaj njuz (Sky News) rekao da nema neku posebnu blagonaklonost prema bekstopu, mehanizmu koji treba da obezbedi da izmedju Severne Irske i Irske ne bude takozvane "tvrde granice" posle Bregzita. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

"Mislim da možemo postići sporazum... Ako su tu rezultati, onda me nije briga za taj mehanizam. Ako su ciljevi ispunjeni, svi ciljevi, onda nam 'bekstop' nije potreban", rekao je Junker.

Predsednik Evropske komisije je dodao da je i za Veliku Britaniju i za EU bolje da bude postignut dogovor jer Bregzit bez dogovora može da izazove katastrofalne posledice.

Evropska komisija saopštila je danas da je dobila pisane predloge od britanske vlade za izmenu odbačenog sporazuma o uredjenom Bregzitu.

Velika Britanija bi trebalo da napusti EU 31. oktobra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.