Istorijska odluka: Počinje istraživanje o životu na Marsu

Izvor: BKTV News, 21.Mar.2017, 22:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorijska odluka: Počinje istraživanje o životu na Marsu

Predsednik Amerike Donald Tramp potpisao je danas uredbu kojom se svemirskoj agenciji NASA izdvajaju dodatna sredstva za istraživanje Marsa.

Za ovo istraživanje koje počinje 1. oktobra odobreno je dodatnih 19,5 milijardi dolara.

Tramp je nedavno poslao Kongresu predlog zakona kojim se za sledeću godinu predviđa dodatnih 19,1 milijardi dolara za svemirsku agenciju.

 Nove mere predviđaju da se ljudska eksplotacija Marsa uvrsti među ciljeve NASA. >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Takođe se izdaje uputstvo da NASA upravlja svemirskim programima koji će pomoći ljudima da istraže Mars i druge destinacije. Američki predsednik potpisao je zakon u Ovalnom kabinetu u Beloj kući okružen astronautima i sponzorima tog programa, među kojima su bili senatori Ted Kruz i Marko Rubio.
Pogledaj vesti o: Donald Tramp

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.