Iran poručio: Ponovo ćemo obogaćivati osiromašeni uranijum ako...

Izvor: Vesti-online.com, 15.Maj.2018, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran poručio: Ponovo ćemo obogaćivati osiromašeni uranijum ako...

"Iran će ponovo početi sa obogaćivanjem uranijuma ako ne bude mogao da nađe način da spase nuklearni sporazum sa EU iz 2015, nakon što su se SAD prošle sedmice povukle iz tog sporazuma", saopštio je danas portparol iranske vlade.

- Ako naši interesi ne budu očuvani, mi ćemo se povući iz sporazuma i nastavićemo sa obogaćivanjem uranijuma do 20 odsto, ili bilo kog nivoa do kog budemo želeli - citirala je poluzvanična novinska agencija Tasnim reči portparola vlade Bagera Nobahta.

Prema odredbama sporazuma, Iranu je dozvoljeno da obogaćuje uranijum do oko četiri odsto, navodi Rojters.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova pretnja: Iran će ponovo obogaćivati uranijum ako...

Izvor: B92, 15.Maj.2018

Teheran -- Iran će ponovo početi sa obogaćivanjem uranijuma ako ne bude mogao da nađe način da spase nuklearni sporazum sa EU iz 2015, nakon povlačenja SAD iz sporazuma...To je saopštio portparol iranske vlade..."Ako naši interesi ne budu očuvani, mi ćemo se povući iz sporazuma i nastavićemo...

Nastavak na B92...

Iran neće ponovno pregovarati o nuklearnom sporazumu

Izvor: SandzakPress.net, 16.Maj.2018, 15:46

Iran je upozorio Izrael da će se suočiti sa “snažnijim odgovorom” ako ponovno napadne Siriju. Iran je poručio da neće pregovarati o izmjenama sporazuma o svojem nuklearnom programu niti o svojim balističkim projektilima te zaprijetio da će nastaviti obogaćivati uran ako se ne pronađe način...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.