Han sutra sa makedonskim liderima u Beču

Izvor: Blic, 21.Apr.2016, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Han sutra sa makedonskim liderima u Beču

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han, sa članovima Evropskog parlamenta Eduardom Kukanom, Ričardom Hovitom i Ivom Vajglom, sastaće se sutra sa liderima makedonskih stranaka u Beču, prenosi MIA.

Lider SDSM Zoran Zaev rekao je da neće učestvovati u razgovorima o prevazilaženju političke krize u Makedoniji ukoliko predsednik Đorđe Ivanov ne poništi odluku o amnestiji svih uključenih u slučaj prisluškivanja i ne odloži izbore 5. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << juna.

VMRO-DPMNE i DUI su potvrdili učešće, dok je albanska DPA rekla da ne zna da li će njihova delegacija putovati u Beč.

EU je već naglasila da cilj pregovora u Beču nije novi sporazum, već sprovođenje postojećeg sporazuma iz Pržna i izlazak Makedonije iz politicke krize.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Propao pokušaj organizovanja makedonskih razgovora u Beču

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Apr.2016

Pokušaj da se lideri glavni političkih stranaka u Makedoniji okupe na razgovorima sa Evropskim komesarom za proširenje Johanesom Hanom u Beču, kako bi našli nacin za prevazilaženje političke krize je propao, saopštio je portparol Evropske komisije u Beču, javio je Rojters...Dugotrajna kriza...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.