Erdogan i Tramp razgovarali o formiranju zone bezbednosti u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jan.2019, 22:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan i Tramp razgovarali o formiranju zone bezbednosti u Siriji

Predsednici Turske i SAD Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su danas o formiranju "zone bezbednosti" u Siriji, saopštio je Erdoganov kabinet.

Erdogan i Tramp su tokom telefonskog razgovora pomenuli "stvaranje zone bezbednosti bez terorista na severu Sirije", navodi se u saopštenju.

Razgovor je održan u svetlu tenzija uzmeđu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << SAD i Turske zbog sudbine kurdskih boraca u Siriji, koje SAD pomažu u borbi protiv džihadista dok ih Turska smatra povezanim sa zabranjenom Radničkom partijom Kurdistana (PKK) koja je označena kao teroristička organizacija.

Turska ne krije želju da pokrene vojnu operaciju protiv kurdskih boraca na severu Sirije, ali SAD, posle najave o povlačenju svojih snaga iz Sirije, pokušavaju da umire svoje saveznike.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razgovarali Erdogan i Tramp

Izvor: B92, 14.Jan.2019

Predsednici Turske i SAD Redžep Tajip Erdogan i Donald Tramp razgovarali su o formiranju "zone bezbednosti" u Siriji, saopštio je Erdoganov kabinet...Erdogan i Tramp su tokom telefonskog razgovora pomenuli "stvaranje zone bezbednosti bez terorista na severu Sirije", navodi se u saopštenju...Razgovor...

Nastavak na B92...

Erdogan: Turska formira sigurnu zonu u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2019, 15:34

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će Turska formirati oko 30 kilometara široku "sigurnu zonu" na severu Sirije uz pomoć saveznika...Erdogan je najavio formiranje zone posle telefonskog razgovora sa američkim predsednikom Donaldom Trampom sa kojim je, kako je rekao, "postignuto...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.