EU tužila Mađarsku Evropskom sudu pravde zbog politike azila

Izvor: N1 televizija, 19.Jul.2018, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU tužila Mađarsku Evropskom sudu pravde zbog politike azila

Evropska komisija saopštila je da je uputila predmet Mađarske Sudu pravde EU zbog nepoštovanja pravila Unije o azilu.

Komisija je navela takođe da je danas zvanično upozorila Mađarsku oko njenih novih zakona kojim se kriminalizuje delovanje građanskih grupa koje podržavaju tražioce azila.

U slučaju nepoštovanja pravila azila koji traje od decembra 2015. godine, Komisija je navela da se okreće >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << sudu, kao poslednjoj fazi procedure zato što smatra da većina zamerki koje je do sada uputila Mađarskoj nisu ispravljene.

Između ostalih tačaka, EU smatra da su mađarske procedure za odobravanje azila suviše restriktivne, kao i da uslovi prihvata tražilaca azila krše propise EU.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.