EU razmatra NOVE SANKCIJE Severnoj Koreji

Izvor: Blic, 17.Jul.2017, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU razmatra NOVE SANKCIJE Severnoj Koreji

Evropska unija saopštila je danas da razmatra uvođenje oštrijih sankcija Severnoj Koreji, zbog testiranja balističkih raketa, a kako bi sprečila tu zemlju da dalje finansira razvoj nuklearnog naoružanja.

U saopštenju objavljenom danas, navodi se da izvršna vlast EU osudjuje testiranje obavljeno ranije ovog meseca kao "ozbiljnu pretnju medjunarodnom miru i bezbednosti i poziva na okončanje takvih aktivnosti", prenosi AP.

Osim postojećih sankcija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodi se u saopštenju, EU će razmotriti dalje "odgovarajuće odgovore" u saradnji sa saveznicima i UN.

Istovremeno, EU je ponudila podršku Južnoj Koreji u naporima da pregovara sa Severnom Korejom.

Raketne probe Severne Koreje podstakle su strahove medjunarodne bezbednosne zajednice, a severnokorejski lider Kim Džong Un kazao je da nikada neće pregovarati o programu naoružanja dok SAD ne napusti neprijateljsku politiku protiv njegove zemlje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Mogerini: Razmatramo uvođenje jačih mera protiv Pjongjanga

Izvor: Blic, 17.Jul.2017

Evropska unija saopštila je danas da razmatra uvođenje oštrijih sankcija Severnoj Koreji, zbog testiranja balističkih raketa, a kako bi sprečila tu zemlju da dalje finansira razvoj nuklearnog naoružanja, prenose agencije...Severna Koreja je "država protiv koje mi (Evropljani) imamo najrestriktivnije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.