EU pozdravila spremnost Vlade Crne Gore da privremeno obustavi primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti

Izvor: Vostok.rs, 12.Jun.2020, 22:10

EU pozdravila spremnost Vlade Crne Gore da privremeno obustavi primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti

EU je konstatno isticala važnost dijaloga, i u tom duhu pozdravljamo spremnost Vlade da privremeno obustavi primjenu Zakona o slobodi vjeroispovijesti i da ohrabri nastavak dijaloga na ekspertskom nivou“, saopštila je Pisonero. U Komisiji ističu da "pomno prate razvoj događaja" u vezi sa primjenom Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je usvojen u decembru 2019, te da je regulisanje pitanja vjerskih zajednica nacionalna nadležnost.
„Vlada je praktično odustala od dijaloga, potvrđujemo svenarodnu zakletvu: Ne damo svetinje!“https://t.co/v1LFbCUaxb
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 12, 2020 „Kao što smo ranije naglasili u našoj izjavi od 19. decembra 2019, regulisanje pitanja religijskih zajednica predstavlja nacionalnu nadležnost, ali to treba da bude učinjeno na inkluzivan način, okupljajući sve relevantne donosioce odluka i u skladu sa relevantnim međunarodnim i evropskim standardima u oblasti ljudskih prava, uključujući slobodu vjeroispovijesti, posebno u skladu sa svim preporukama koje se nalaze u Mišljenju Venecijanske komisije od 24. juna 2019“, zaključuju u Briselu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.