EU JE UJEDINJENA Junker: Vratili smo Evropu u Uniju

Izvor: Blic, 13.Sep.2017, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU JE UJEDINJENA Junker: Vratili smo Evropu u Uniju

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe.

"Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu", pručio je Junker pred poslanicima Evropskog parlamenta u Strazburu.

Junker je rekao da "vetar ponovo duva u jedra Evrope" i da taj kontinent postaje ujedinjeniji dok dobija na ekonomskom zamajcu posle odluke Britanije da istupi iz tog bloka.

"Sve to me navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da verujem da je vetar ponovo u jedrima Evrope", rekao je Junker u govoru održanom u Evropskom parlamentu u Strazburu.

Predsednik Evropske komisije ukazao je da Evropa sada ima "prozor mogućnosti", ali je upozorio da on neće zauvek ostati otvoren.

"Iskoristimo zamajac što možemo više, uhvatimo vetar koji nam duva u jedra", poručio je Junker i zatražio da se iskoristi trenutak jačanja jedinstva i privrednog rasta EU u cilju daljeg napretka.

On je izneo pet oblasti na kojima će se Evropska komisija fokusirati u preostalih 16 meseci svog mandata: jačanje trgovinskog programa EU, nova industrijska strategija, borba protiv klimatskih promena, rad na pitanju migracija

"Vreme je da postavimo kurs za budućnost", poručio je predsednik Evropske komisije i pozvao sve u EU da nastave razgovore o različitim scenarijima za budućnost Evropske Unije, ali i da pređu na konkretna dela u tom smislu.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Junker o stanju EU: Vetar ponovo duva u jedra Evrope

Izvor: BKTV News, 13.Sep.2017

"Vratili smo Evropu u Uniju i Uniju u Evropu", pručio je Junekr u svom godišnjem obraćanju pred poslanicima Evropskog parlameta u Strazburu...Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe...Junker je rekao da "vetar ponovo duva u jedra Evrope"...

Nastavak na BKTV News...

Junker: Proširenje u narednom mandatu Evropskog parlamenta

Izvor: N1 televizija, 13.Sep.2017

Predsednik EK Žan Klod Junker kaže da mora da se otvori perspektiva za širenje EU na zapadni Balkan. Za vreme ovog mandata EP neće biti novih članica, ali Evropska unija će u godinama iza ovog mandata brojati više od 27 članica, istakao je. Obraćajući se EP, predstavio je pet osnovnih smernica...

Nastavak na N1 televizija...

Junker: Vetar ponovo duva u jedra Evrope

Izvor: RTS, 13.Sep.2017

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker u svom godišnjem govoru o stanju Unije kaže da je EU poslednjih godina povratila poverenje u sebe. Junker je pozvao EU da zemljama Zapadnog Balkana pruži kredibilnu perspektivu članstva. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.