Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demonstranti u Boliviji ofarbali i ošišali gradonačelnicu Vinta (VIDEO)

Desetine hiljada ljudi preplavile su noćas ulice La Paza, prestonice Bolivije. Došlo je do oštrih sukoba između pristalica aktuelnog predsednika Eva Moralesa i njegovih protivnika koji sumnjaju u zakonitost Moralesove pobede na nedavnim izborima. U gradu Vintu, opozicione snage su napale gradonačelnicu.

Gradonačelnica grada Vinta Patrisija Arće, politički bliska predsedniku Evu Moralesu, nije uspela da umakne razjarenim antivladinim demonstrantima.

Uhvatili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << su je prilikom pokušaja bekstva iz Gradske skupštine, na silu su je izvukli napolje bosih nogu, celu su je polili crvenom bojom i zatim joj odsekli kosu.

"Uz mene je istina i ne bojim se da kažem svoju istinu. Živim u slobodnoj državi i nećete me ućutkati. Ako me želite mrtvu, ubijte me. I sada kao nekad, kažem, daću život za naš pokret za promene.'', rekla je gradonačelnica Vinta.

Opozicija tvrdi da je Morales pokrao glasove na nedavnim predsedničkim izborima i oglušio se o rezultate referenduma od pre tri godine, kada su građani glasali da šef države vlada najviše dva mandata.

To je dovelo do izlivanja besa širom Bolivije.

U sukobima sa snagama reda život je izgubio jedan mladić, a povređene su desetine ljudi.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Demonstranti uhvatili gradonačelnicu, ošišali je i ofarbali FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 08.Nov.2019

Vinto -- Građani La Paza, nezadovoljni situacijom u Boliviji, izašli su na ulice širom države kako bi protestovali protiv akutelne vlasti...Kao glavni razlog protesta, demonstranti su naveli navodnu neregularnost izbora na kojima je Evo Morales odneo pobedu...Pored La Paza, najdinamičnije je bilo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.