Milijarda evra kazne za Folksvagen

Izvor: RTS, 13.Jun.2018, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milijarda evra kazne za "Folksvagen"

Proizvođač automobila "Folksvagen" saopštio je da su ga nemačke vlasti kaznile sa milijardu evra zbog skandala sa emisijom izduvnih gasova, izveštava Asošijeted pres.
"Folksvagen" je saopštio da će prihvatiti kaznu suda u nemačkom gradu Braunšvajg.

Sud je zaključio da je "Folksvagen" propustio da na odgovarajući način kontroliše rad svog razvojnog odeljenja, što je rezultiralo da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << skoro 10,7 miliona dizel-automobila sa ilegalnim softverom za kontrolu emisije gasova bude prodato širom sveta.
Skandal koji je dospeo u sedište pažnje u SAD 2015. godine već je koštao nemačkog proizvođača automobila milijarde kazni od vlasti u SAD.
"Folksvagen" je izrazio nadu da će plaćanje kazne u Nemačkoj imati "pozitivan efekat na druge zvanične procese koji su pokrenuti u Evropi protiv 'Folksvagena' i njegovih podružnica", piše AP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Folksvagen plaća milijardu evra kazne nemačkim vlastima

Izvor: N1 televizija, 13.Jun.2018

Prizvođač automobila Folksvagen saopštio je da su ga nemačke vlasti kaznile sa milijardu evra zbog skandala sa emisijom izduvnih gasova, izveštava AP...Folksvagen je saopštio u sredu da će prihvatiti kaznu suda u nemačkom gradu Braunšvajg...Sud je zaključio da je Folksavagen propustio da na...

Nastavak na N1 televizija...

Nemački sud kaznio Folksvagen sa milijardu evra

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2018

Kompanija Folksvagen saopštila je danas da im je nemački sud naložio da plate kaznu od milijardu evra zbog skandala sa softverom koji kontroliše emisiju gasova kod dizel automobila...Kompanija je navela da će prihvatiti kaznu koju je na osnovu tužbe odredio sud u nemačkom gradu Braunšvajgu...Zaključeno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.