Britanska vojska pravi planove u slučaju Bregzita bez sporazuma

Izvor: RTS, 11.Nov.2018, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanska vojska pravi planove u slučaju Bregzita bez sporazuma

Ako dođe do toga da Velika Britanija napusti Evropsku uniju bez sporazuma britanska vojska pravi rezervne planove o načinima podrške državi, izjavio je britanski ministar odbrane Tobijas Elvud.
"Oružane snage su spremne da Britaniji pruže podršku u praksi. Prave se rezervni planovi, vode se razgovori iza kulisa o tome kakvu podršku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << će naše oružane snage pružiti", rekao je Elvud, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, vojska ispituje čitav spektar elemenata koji su neophodni da bi bila spremna, ako bude potrebe da pruži pomoć.
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da je postignut napredak ka definitivnom dogovoru o Bregzitu, ali da je on spor.
"Imam utisak da polako, ali signurno, idemo prema definitivnom dogovoru o Bregzitu koji bi trebalo da bude postignut u predstojećim nedeljama", rekao je Junker, prenosi Rojters.
Britanija bi trebalo da formalno napusti Evropsku uniju krajem marta 2019. godine, ali je neophodno da se dogovor o "razvodu" evropskog bloka i Britanije završi u dogledno vreme, kako bi ga parlamenti više zemalja ratifikovali. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vojska UK pravi planove u slučaju Bregzita bez sporazuma

Izvor: Vesti-online.com, 11.Nov.2018

"Britanska vojska pravi rezervne planove o načinima podrške državi ako dođe do toga da Velika Britanija napusti Evropsku uniju bez sporazuma", izjavio je danas britanski ministar odbrane Tobijas Elvud...- Oružane snage su spremne da Britaniji pruže podršku u praksi. Prave se rezervni planovi,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.