Brisel pokrenuo istragu protiv Nemačke zbog Folksvagena

Izvor: RTS, 08.Dec.2016, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brisel pokrenuo istragu protiv Nemačke zbog "Folksvagena"

Pošto nisu preduzete mere protiv proizvođača automobila koji su lažirali podatke o emisiji štetnih gasova, Evropska unija je pokrenula istragu protiv sedam država, uključujući Nemačku i Veliku Britaniju.
Nemačka, Britanija, Španija i Luksemburg su optužene jer nisu sprovele mere kakve su u SAD sprovedene protiv "Folksvagena" zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ilegalnog softvera koji je prikrivao emisiju štetnih azotnih oksida na testovima dizel motora, prenosi Rojters.

Evropska komisija je pozvala Nemačku i Britaniju da objasne zašto nisu pokazale podatke o kršenju zakona EU o emisiji, do kojih se došlo u istragama.
Nemačka, jedan od najvećih svetskih proizvođača automobila, tvrdi da trenutni evropski zakoni koji regulišu tu oblast nisu dobri.
Sa druge strane, Češka, Grčka i Litvanija su optužene jer u svom nacionalnom zakonodavstvu nemaju propisane kazne za proizvođače automobila.
Navedene članice EU imaju dva meseca da odgovore na optužbe Brisela. Ukoliko to ne učine, slučaj će otići na sud u Luksemburgu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU tužila Nemačku, Britaniju, Grčku i Španiju zbog afere “Folksvagen”

Izvor: Telegraf.rs, 08.Dec.2016

Evropska unija pokrenula je sudski postupak protiv sedam država, među kojima su Nemačka i Britanija ,zbog neuspešnog rešavanja problema varanja na testovima emisije štetnih gasova iz automobila, poznatog pod nazivom "dizelgejt", posle skandala u "Folksvagenu"...- Evopska komisija danas preduzima...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.