Borel: Belorusija koristi migrante kao odgovor na sankcije EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jul.2021, 20:54

Borel: Belorusija koristi migrante kao odgovor na sankcije EU

Šef evropske diplomatije Žozep Borel (Josep Borell) zatražio je danas (29. jul) objašnjenje od iračkih vlasti u vezi sa korišćenjem bagdadskog aerodroma za prebacivanje migranata u Belorusiju, odakle ilegalno ulaze u Litvaniju, članicu EU. "Ta ruta je uspostavljena. Irački migranti lete iz Bagdada za Minsk, a potom idu autobusom do granice s Litvanijom, koju ilegalno prelaze. To je odgovor Belorusije na sankcije (koje smo joj uveli). Nažalost, migranti se još jednom koriste kao...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU traži objašnjenje od Iraka o migrantima koji iz Belorusije ulaze u Litvaniju

Izvor: Danas, 29.Jul.2021

Šef evropske diplomatije Žozep Borel zatražio je danas objašnjenje od iračkih vlasti u vezi sa korišćenjem bagdadskog aerodroma za prebacivanje migranata u Belorusiju, odakle ilegalno ulaze u Litvaniju, članicu EU.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.