Berlin poručuje: Vraćanje smrtne kazne kraj pregovora sa EU za Tursku

Izvor: Blic, 18.Jul.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berlin poručuje: Vraćanje smrtne kazne kraj pregovora sa EU za Tursku

Nemačka je danas saopštila da će pregovori o članstvu Turske u EU biti završeni ako turska vlada odluči da vrati smrtnu kaznu, posle neuspelog državnog udara.

"Mi kategorički odbacujemo smrtrnu kaznu i uvođenje smrtne kazne značilo bi kraj pregovora o članstvu u EU", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je portparol nemačke kancelarke Angele Merkel, Štefan Zajbert.

Zajbert je rekao da je EU "zajednica vrednosti" i da bi stoga uvođenje smrtne kazne značilo da takva zemlja ne može biti njena članica.

On je dodao da Nemačka i druge zemlje EU za sada posmatraju unutrašnju debatu u Turskoj o ponovnom uvođenju smrtne kazne, ali da je pozicija Unije jasna.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vraćanje smrtne kazne kraj pregovora sa EU za Tursku

Izvor: Beta, 18.Jul.2016

Nemačka je danas saopštila da će pregovori o članstvu Turske u EU biti završeni ako turska vlada odluči da vrati smrtnu kaznu, posle neuspelog državnog udara."Mi kategorički odbacujemo smrtrnu kaznu i uvodjenje smrtne kazne značilo bi kraj pregovora o članstvu u EU", rekao je portparol nemačke...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.