Admiral Valuev: Povećanje broja ruskih brodova u Sredozemnom moru treba da spreči mogući napad SAD-a i NATO-a na pozicije sirijskih snaga

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Admiral Valuev: Povećanje broja ruskih brodova u Sredozemnom moru treba da spreči mogući napad SAD-a i NATO-a na pozicije sirijskih snaga

Povećanje broja ruskih brodova u Sredozemnom moru treba da spreči mogući raketni napad SAD i NATO-a na pozicije sirijskih snaga, rekao je za RIA Novosti bivši komandant Baltičke flote  (2001-2006) admiral Vladimir Valuev.

Ranije su ruski mediji objavili da je Rusija počela da raspoređuje najmoćniju grupu ratnih brodova od početka učešća u sirijskom konfliktu u Sredozemnom moru. U njenom sastavu su deset brodova, uključujući one koji su naoružani krstarećim raketama „kalibar“, i dve podmornice.

„Pojava tako velike grupe brodova Ratne mornarice Rusije je potrebna kako bi se sprečila agresija protiv Sirije, a između ostalog i radi neutralisanja mogućih napada krstarećim raketama morskog baziranja ’tomahavk‘ na objekte sirijske infrastrukture“, rekao je Valuev.


Admiral je naglasio da je prisustvo ruskih ratnih brodova u ovim vodama u skladu sa ratnom doktrinom zemlje i da treba da osigura bezbednost Sirije.





Ranije je predstavnik Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov rekao da teroristi grupe "Tahrir al Šam" pripremaju provokaciju kako bi optužili Damask za upotrebu hemijskog oružja protiv stanovništva provincije Idlib u Siriji.

Po njegovim rečima, zapadna koalicija na čelu sa SAD planira da iskoristi ovu provokaciju kao predlog za nanošenje udara po objektima Sirijske Arapske Republike. Konašenkov je napomenuo da je pre nekoliko dana stigao u Persijski zaliv razarač "Sulivans" američke mornarice sa 56 krstarećih raketa, kao i da je strateški bombarder B-1B vazduhoplovstva SAD premešten u Udeid vazduhoplovnu bazu u Kataru sa 24 rakete vazduh-zemlja.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

NATO pozvao vojne snage u Sredozemnom moru da pokažu uzdržanost

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018

NATO je skrenuo pažnju na izveštaje da je Ruska Federacija uputila "značajne snage" na područje istočnog Sredozemnog mora, te pozviva sve prisutne snage u regionu da se suzdrže, saopštila je portšparol NATO-a Oana Lungesku.. . Ranije su se u nekim ruskim medijima špojavile informacije o...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.