Sa tržišta povučena otrovna šljivovica

Izvor: Vesti-online.com, 23.Mar.2011, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa tržišta povučena "otrovna" šljivovica

Ministartvo poljoprivrede Srbije saopštilo je da je sa tržišta je do sada povučeno 2.643 litara rakije koja je opasna za zdravlje. Ministartvo je ponovo pozvalo građane da ne konzumiraju proizvode kompanije "Scaid" iz Subotice i to šljivovicu - prepečenicu u pakovanju od pola litre, jačine 50 stepeni u plasticnim bocama.

"Takođe apelujemo i na trgovce da navedene rakije pod hitno isključe iz svog prometa i uklone ih iz objekata", navodi se u saopštenju.

Kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << se navodi u saopštenju ministarstva, do sada je kontrolisano 70 objekata i to proizvođača, veletrgovina i trgovina u Subotici, Novom Sadu, Beogradu, Smederevu, Čačku, Kraljevu, Aleksandrovcu, Kruševcu, Zaječaru, Nišu, Prokuplju, Pirotu i Leskovcu.

"Sve nebezbedne rakije u originalnom pakovanju za koje imamo dokaz povlačimo sa tržiša, ali pozivamo i same građane da obrate pažnju na originalno zatvaranje i drugih proizvoda ovog prozivođača, jer postoji mogućnost da se u te boce sipaju rakije nepoznatog porekla i nelegalnih proizvođača koje mogu predstavljati veliku opasnost po život i zdravlje ljudi", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, u toku su u saradnji sa policijom i kontrole i kod fizičkih lica kod kojih se sumnja da prave rakije.

Kako je saopštio portparol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić, tužilaštvo preduzima opsežne radnje i mere na rasvetljavanju okolnosti smrti osoba koje su konzumirale rakiju privrednog drustva "Scaid" iz Subotice.

Radi se na rasvetljavanju uzroka smrti Z. M. (47) iz Niša i I. T. (38) iz Ruskog Krstura kod Kule, za koje se sumnja da su pili alkohokolna pića "Scaid", kao i muškarca (52) iz Crne Trave koji je noćas preminuo, a pored čijeg tela je pronađena flaša te rakije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.