Najavljen četvrti Subotički polumaraton

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2020, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen četvrti Subotički polumaraton

Četvrti Subotički polumaraton, druga najmasovnija trka u Srbiji, odmah iza Beogradskog maratona, biće održan 30. avgusta, najavili su organizatori. Trka se tradicionalno održava u sklopu proslave dana grada u Subotici.

Ambiciozni i vredni ljudi u Sportskom udruženju „Horizont“ iz Subotice osmislili su i počeli pre četiri godine da sprovode veoma ambiciozan plan. Subotički polumaraton je trka koja je trebala da privuče što veći broj trkača iz zemlje i inostranstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i da istim tim ljudima prikaže lepote grada na severu Vojvodine.

Član udruženja i narodni poslanik Balint Pastor ističe da je treći Subotički polumaraton pokazao i dokazao da je to bila dobra ideja.

"Treći Subotički polumaraton je bila druga najmasovnija trka u Republici Srbiji, posle Beogradskog maratona, i isto tako smo drugi po broju inostranih trkača. Imali smo oko 200 trkača iz 15 zemalja sveta", rekao je Pastor.

Grad je svih ovih godina podržavao organizaciju polumaratona, jer to kako objašnjava gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, predstavlja odličnu promociju Subotice, i pozicioniranje grada na atletskoj mapi Srbije i regiona.

"Ugostićemo veliki broj i domaćih i stranih sportista i biti pravci domaćini. Da pokažemo kako Subotica izgleda, da ne dođu samo kada je dan takmičenja nego da i u buduće budu naši dragi gosti", rekao je Laban.

Najava četvrtog Subotičkog polumaratona je bila dobra prilika da se organizator zahvali svim javnim i privatnim preduzećima, pojedincima i predstavnicima ustanova, koji su dali veliki doprinos u uspešnom organizovanju prošlogodišnje trke u Subotici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.