Izvor: RTV 5, 12.Jul.2012, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoran Perišić iz SNS novi gradonačelnik Niša

Novu vlast u Nišu čini koalicija naprednjaka, socijalista i Ujedinjenih regiona Srbije (URS). "Želimo da svima budemo majka i da razvijamo Niš uz podršku Republike", rekao je novoizabrani gradonačelnik.
On je kazao da će se gradska vlast zalagati za dovodjenje domaćih i stranih investitora, smanjenje nezaposlenosti i nastavak ulaganja u infrastrukturu.
Perišić je rekao da će instistirati na političkoj stabilnost u gradu.
Novi gradonačelnik danas nije predložio svog zamenika, ali je predložio devet članova gradskog veća - po tri iz svake političke opcije koja čini vlast u Nišu.
Dosadašnji gradonačelnik Miloš Simonović (DS) je rekao da će Demokratska stranka biti konstruktivna opozicija, a odluku SPS-a i URS-a da naprave koaliciju sa naprednjacima objasnio željom tih stranaka da imaju dobar odnos sa republičkom vladom.
Predstavnici Liberalno demokratske partije su kazali da će ta partija biti jedina prava opozicija i kritikovali novog gradonačelnika što u novom sazivu Gradskog veća nema nijedne žene.
Sednica skupštine grada održana je u sali koja nije bila klimatizovana jer se zgrada gradske skupštine renovira. 
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.