Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2020, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Bugarski biznismen sa Interpolove poternice finansira SNS i SPS

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da Srbija štiti bugarskog biznismena Cvetana Vasileva, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica, i odbija da ga izruči Bugarskoj jer "finansira vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS)".

Bugarski tužilac Ivan Gešev žalio se Generalnom sekretarijatu Saveta Evrope i Evropskom komitetu za probleme >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kriminala jer Srbija pet i po godina nije odgovorila na zahtev Bugarske za izručenje Vasileva.

Vasileva bugarski organi traže jer se protiv njega vodi postupak zbog pronevere novca što je dovelo do najveće bankarske krize u toj zemlji, piše KRIK.

"Vasilevu je omogućeno da privatizuje Srpsku fabriku stakla u Paraćinu. I to ne bi bilo uobičajena korupcionaška i privatizacija na granici kriminala da nije pod zaštitom države", kazao je Živković novinarima na konferenciji u Skupštini Srbije.

On je pokazao fotografije Vasileva i nekadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića koje su, kako tvrdi, nastale na dan privatizovanja fabrike.

"Nikolić nije samo stojao, već je i govorio. Bio je sponzor, a gde je on, tu je i (aktuelni predsednik Srbije) Aleksandar Vučić. Fabrika je propala, dugovi su joj opraštani, a slikao se i sa direktorom Srbijagasa Dušanom Bajatovićem (SPS)", rekao je Živković.

Živković je pozvao Vučića, "koji je zadužen za sve u svetu i vaseljeni", i nadležne pravosudne organe da zbog te poternice i žalbe reaguju.

Ocenio je da takva dešavanja objašnjavaju zbog čega su evrointegracije Srbije spore.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković: Bugarski biznismen sa Interpolove poternice finansira SNS i SPS

Izvor: Beta Video, 06.Feb.2020

BEOGRAD - Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je danas da Srbija štiti bugarskog biznismena Cvetana Vasileva, za kojim je raspisana crvena Interpolova poternica, i odbija da ga izruči Bugarskoj jer ``finansira vlast Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS)``....

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.