Zelenović broji poslednje dane na vlasti u Šapcu Pajić: Šabac nije njihov i nikada više neće biti

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2020, 13:51

"Zelenović broji poslednje dane na vlasti u Šapcu" Pajić: Šabac nije njihov i nikada više neće biti

Pajić je naglasio da je za Srpsku naprednu stranku obrazovanje mladih prioritet

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Šapca dr Aleksandar Pajić ocenio je na konferenciji za novinare da Dušan Petrović i Nebojša Zelenović znaju da broje poslednje dane na vlasti u Šapcu i da se zato očajnički bore da pokušaju da zadrže fotelje, vlast i privilegije.

- Jedan od poslednjih primera njihovog licemerja je to što se navodno zalažu za ostanak mladih u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Šapcu, dok im, s druge strane, oduzimaju prosperitet i mogućnost da se obrazuju i napreduju - rekao je Pajić i istakao da je pravi primer za to progon elitne škole Foton iz Šapca, koja je nedavno saopštila da posle 5 godina postojanja, traži drugi grad u kome će nastaviti rad.

Razlog koji navode je da šabačka vlast već duže vreme ulaže veliki napor, čak i novac građana Šapca da bi zatvorila školu Foton. Podsećamo, ova škola ima vrhunske rezultate. Njeni učenici na državnim takmičenjima osvojili su preko 200 nagrada, a na međunarodnim olimpijadama čak 12 medalja.

- Kome i zašto smeta ovakva škola? Nije li negovanje ovakvih obrazovnih tradicija ne samo u lokalnom nego i u nacionalnom interesu? - zapitao se Pajić.

.

-Zato stajemo u odbranu mogućnosti dodatnog školovanja sve naše dece i time povlačimo crtu između nas srpskih naprednjaka i Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića, koji više neće moći da unazađuju Šabac i našoj deci otimaju budućnost - rekao je Pajić.

Kandidat Srpske napredne stranke za gradonačelnika Šapca dr Aleksandar Pajić upozorio je na još jedan skandal Zelenovićeve vlasti i na brutalno kršenje procedure prilikom postavljanja spomenika Jevremu Obrenoviću.

- Naime, 1. juna obustavljena je javna nabavka za izradu postamenta za spomenik, što se jasno vidi iz gradske dokumentacije. To što javna nabavka nije urađena na vreme, isključiva je krivica gradske vlasti - rekao je Pajić

On je istoobjasnio da je Nebojša Zelenović hteo da postavi spomenik po svaku cenu pre izbora, pa je mimo procedure sa jednim od izvođača radova napravio dogovor da pokloni postament.

- Naravno, po svom dobrom starom običaju već će naći način da se izvođaču oduži, kao da nije reč o gradskoj vlasti, procedurama, novcu građana - istakao je Pajić i naglasio da se Zelenović ponaša kao da je vlasnik i spomenika i Šapca i građana Šapca.

 Srpska napredna stranka odlučno ustaje protiv ovakvog privatizovanja vlasti, korupcije i kršenja procedure.

- Narod će na Izborima 21. juna osloboditi Šabac nenarodne i štetočinske vlasti Dušana Petrovića i Nebojše Zelenovića. Šabac nije njihov i nikada više neće biti. Šabac pripada Šapčanima. To zna Srpska napredna stranka, koja će dati sve od sebe da Šabac vrati građanima, da on bude grad budućnosti, nade i prosperiteta za svu našu decu. Živeo Šabac! Živela Srbija! Do pobede! - rekao je na kraju dr Aleksandar Pajić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.