Zbog tvita Šutanovca o poštenju poslanička većina napustila sednicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2016, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog tvita Šutanovca o poštenju poslanička većina napustila sednicu

Poslanici Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije i njihovi koalicioni partneri napustili su danas popodne, oko 16.30, sednicu Narodne skupštine na kojoj se raspravlja o razrešenju ministra odbrane Bratsilava Gašića, zbog uvrede poslanika Demokratske stranke Dragana Šutanovca upućene predsednici parlamenta Maji Gojković na društvenoj mreži tviter.

Šutanovac je na tviteru napisao "Vučić o pristojnosti, Maja o poštenju, Marjan o kulturi... #realitySkupstina".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Dok su poslanici izlazili iz sale, premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu je žao što nema izvinjenja od Šutanovca i da bi rado izašao sa svojim prijateljima, ali da, kao predlagač, mora da ostane.

On je dodao da se nada da su građani sve videli i da su shvatili za kakvu Srbiju se ko bori.

Kako je ranije novinarima rekla poslanica SNS Marija Obradović, nedopostivo je da se predsednica parlamenta vređa na takav način i to u danu kada se raspravlja o odgovornosti ministra Gašića zbog javno izgovorene reči i uvrede na račun novinarke.

Obradović, iza koje su stajale sve poslanice SNS, rekla je i da će poslanici te stranke glasati za razrešenje Gašića.

Ona je zatražila najoštriju osudu javnosti, navodeći da Gojković nije zaslužila takav odnos.

"Šutanovac je gurnuo prst u oko današnjoj raspravi i na najniži način se izjasnio o Gojković", rekla je Obradović.

Šef poslanika SNS Zoran Babić je u skupštinskoj sali ukazao na sporni tvit Šutanovca, navodeći da je skandalozno to što je Skupštinu uporedio sa rijaliti programima.

Šutanovac: Nije to ono poštenje na koje Vi i Gašić mislite

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac kazao je danas da je u tvitu, zbog koga su poslanici vladajuće koalicije napustili sednicu, hteo da ukaže na apsurd, a ne da uvredi nekoga.

"Neko vas je obmanuo, niko nije napisao ili rekao 'Ko o čemu Maja o poštenju'. Ja sam govorio o apsurdu da nas Vi učite o pristojnosti, Marjan Rističević o kulturi, a Maja (predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković) o poštenju, nije se to odnosilo na ono poštenje na koje Vi i Gašić mislite. A svi mi znamo koliko je stranaka Maja Gojković promenila", rekao je Šutanovac predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću na sednici parlamenta.

Vučić je na to odgovorio da nije tačno objašnjenje Šutanovca oko tvita, kao i da "po običaju" ne govori istinu.

"Vi govorite - Vučić o pristojnosti ko vojnik o skraćenju, ko neko o poštenju...To je sramota za nekoga ko hoće da se bavi javnim poslom", kazao je Vučić.

O odgovornosti za smrt majora i otpuštenim pripadnicima Vojske Srbije

Premijer Aleksandar Vučić poručio je danas poslaniku DS Draganu Šutanovcu da je sramotno što je ministra Bratislava Gašića označio odgovornim za smrt majora Vojske Srbije koji se, navodno, ubio zbog smanjenja plate za 10 odsto.

"Vi ste otpustili i ostavili bez posla i plate 10.070 pripadnika Vojske Srbije", rekao je Vučić i zapitao da li se neko od njih ubio, ne zbog smanjenja od 10 odsto, već zbog gubitka cele plate.

"Sram vas bilo", rekao je Vučić Šutanovcu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Razrešen Bratislav Gašić

Izvor: Mondo, 05.Feb.2016

Skupština Srbije razrešila je večeras Bratislava Gašića sa funkcije minsitra odbrane. Nijedan poslanik nije glasao protiv smenjivanja Gašića. Raspravu prethodno obeležile svađe i uvrede...Za smenjivanje Gašića glasali su i poslanici vladajuće koalcije i opozicije...Gašić je razrešen zbog...

Nastavak na Mondo...

Novinari ne kleče: novi protest u ponedeljak

Izvor: Beta, 06.Feb.2016, 14:22

Inicijativa "Novinari ne kleče" zakazala je za ponedeljak novi protest ispred Vlade Srbije jer je, kako su danas saopštili, rasprava o razrešenju ministra odbrane Bratislava Gašića pokazala da ni premijer, ni većina poslanika nisu razumeli težinu uvrede upućene novinarki."Većina poslanika, kao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.