Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2021, 06:47

Završen sastanak Vučića i Šapića, ujedinjenje do kraja maja

Sastanak delegacija Srpske napredne stranke (SNS) i Srpskog patriotskog saveza (SPAS) završen je danas oko 18 časova, a predsednik SNS Aleksandar Vučić kratko je novinarima rekao da su razgovarali o mnogo čemu, dok je lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio ujedinjenje dve stranke do kraja maja.

Šapić je precizirao da će do tada biti održan Glavni odbor i javnost dobiti više informacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Utisak je dobar, sve je onako kako smo i očekivali. Pričali smo sada o nekim tehničkim stvarima i o tačkama oko kojih ćemo se ujediniti", rekao je Šapić novinarima.

Na pitanje da li je SPAS jednoglasno doneo odluku na organima stranke o ujedinjenju, Šapić je kazao da će se Glavni odbor tek održati, ali je napomenuo da su svi u Predsedništvu stranke obavešteni, kao i lokalni odbori u Srbiji, te da je reakcija bolja nego što je očekivao.

Na pitanje o čemu su danas govorili, kaže da ne bi o detaljima, ali da ništa "spektakularno" nije bilo, odnosno govorilo se o tome što su Vučić i on već započeli ranije.

"Obavestićemo vas u narednom periodu o tačkama oko kojih smo se odlučili da se ujedinimo i na koji način će to tehnički da se sprovede. Ja očekujem do kraja maja, oni (SNS) će vam dati informaciju više. Mislim da bi do kraja maja trebalo da bude Glavni odbor kada bi trebalo sve da se spakuje", istakao je Šapić.

Upitan kada će biti održan sledeći sastanak, Šapić je odgovorio da će dve stranke biti u dnevnoj komunikaciji.

Na pitanje novinara da li je dobio pohvale za sinoćni nastup u jednoj televizijskoj emisiji, Šapić je rekao da jeste.

Sastanak delegacija u sedištu SNS završen je oko 18 časova, a sedište te stranke ubrzo posle Šapića napustio i predsednik Vučić koji je na pitanje o čemu su razgovarali kratko prokomentarisao "o mnogo čemu".

U delegaciji SNS su, osim Vučića, bili partijski funkcioneri Siniša Mali, Miloš Vučević, Darko Glišić i Dejan Đurđević, a Šapić je došao sa članovima Predsedništva SPAS-a Marijom Leković i Radovanom Tvrdišićem.

Vučević: Konačna odluka o ujedinjenju SNS i SPAS-a 29.maja

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da će konačna odluka o ujedinjenju te stranke sa SPAS-om Aleksandra Šapića biti doneta 29.maja, kada će biti održane i sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS.

Vučević je posle sastanka delegacija SNS i SPASA, rekao da je razgovor o procesu ujedinjenja bio ''dobar i konkretan'' i da je delegacija SNS pokazala puno uvažavanje i poštovanje stranke Aleksandra Šapića.

Kako je naveo za TV Prva, predsednik Vučić je govorio o programskim ciljevima i trenutnom stanju u SNS, uz poseban osvrt na, kako je istakao, ključni strateški plan za razvoj države ''Srbija 2025'' i o tome da li postoji zajednički imenitelj između SNS i SPAS-a u realizaciji i sprovođenju tih ciljeva.

Vučević je kazao da je prethodnih dana sam čuo mnogo navodnih razloga za ujedinjenje SNS i SPAS-a, ali da, kako je rekao, nije čuo najlogičniji i istinit razlog.

''To je da SNS i SPAS treba da vežu ciljevi i širenje linije ljudi koji su spremni da se bore za boljitak i jačanje Srbije, da umrežimo i osnažimo sve koji uspeh Srbije ne doživljavaju kao svoj lični neuspeh, nego kao uspeh svih nas. To mora da bude aksiom celog ovog procesa'', rekao je Vučević.

Dodao je da su na sastanku zaduženi članovi SNS i SPASA-a koji će po resorima voditi dalje konkretne razgovore o pravno-tehničkim pitanjima, o ujedinjenju na lokalnim i regionalnom nivou.

Na pitanje da li se razgovaralo o budućoj funkciji Šapića posle ujedinjenja u jednu stranku, Vučević je kazao da se danas nije razgovaralo o funkcijama već o programima i ciljevima, i kako se ujedinjenjem može doprineti daljem razvoju Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šapić i Vučić danas o ujedinjenju; Jeremić lideru SPAS poručio: Varalico, ulaziš u Mordor

Izvor: Radio 021, 10.Maj.2021

Lider SPAS-a Aleksandar Šapić najavio je da će danas popodne sa predsednikom SNS Aleksandrom Vučić razgovarati o ujedinjenju te dve stranke.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.