Zašto je Vučić u kampanji zaobišao Brus?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2019, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto je Vučić u kampanji zaobišao Brus?

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić zaobišao je u nedelju tokom kampanje „Budućnost Srbije" Brus, iako ga je predsednik te opštine Milutin Jeličić Jutka očekivao, piše današnji "Blic".

List navodi da su danima u Brusu trajale pripreme za dolazak predsednika Vučića - opština je sređivana, ulice su čišćene, na banderama su kačene zastavice.

Jeličić je hteo da se pokaže pred Vučićem, a s druge strane, i da pošalje poruku - i žrtvama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pravosuđu - da uživa podršku predsednika, navodi list, konstatujući da su, ipak, svi planovi pali u vodu.

"Jutka je sve digao na noge kako bi bilo cakum-pakum kada Vučić dođe, bio je ubeđen da će ga ugostiti i tako dodatno napakostiti svojim žrtvama", rekao je za "Blic" jedan od građana Brusa, navodeći da bi za Jeličića pojavljivanje na istoj bini ili na istom mestu s Vučićem predstavljalo veliku pobedu.

List navodi da je, međutim, Vučić imao drugačije namere i nije mu ni palo na pamet da razgovara s Jeličićem.

"Odjavio ga je još dok je protokol pravio raspored obilaska oblasti širom Srbije. Nije želeo da ode u Brus uprkos podršci koju tamo uživa", kazao je za list neimenovani sagovornik iz vrha SNS.

Do Vučića je, kako se navodi, došla i informacija da se Jeličić dok se iživljavao nad svojim žrtvama pozivao na njegovu zaštitu, što mu se nije svidelo.

Ovim gestom predsednik Srbije i lider SNS je Jeličiću poslao jasnu poruku šta misli o njegovom ponašanju i onome što je radio žrtvama.

"Takođe, ne želi ni na koji način da utiče na odluku suda u Kruševcu, a dolazak bi mnogi tako protumačili", kazao je sagovornik "Blica".

Kada je shvatio da predsednik Srbije neće doći u posetu njegovoj opštini, Milutin Jeličić je, piše dalje list, "pokupio kompletnu opštinsku svitu" iz Brusa i odveo je u Kruševac da bi videli Vučića. Vučić je u tom gradu obišao toplanu i FAM.

Od otkrivanja afere, Vučić je izbegavao da dođe u kontakt s Jeličićem. Nisu se sve to vreme nijednom videli, a ono što je bilo važno da se iskoordinira sa tom opštinom radio je predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, dodaje list.

Napominje se da je Jeličić u SNS došao pre nešto više od godinu dana iz Nove Srbije Velimira Ilića, kao i da ranije nije bilo česte komunikacije između njega i Vučića.

"Blic" podseća da je Milutina Jeličića za seksualno uznemiravanje optužilo sedam žena, a samo u slučaju Marije Lukić, bivše sekretarice, podignuta je optužnica.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.