Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Šabac i Čajetinu iz budžetskih rezervi - nula dinara

Ministar zadužen za lokalne samouprave i gradonačelnik one u kojoj naprednjaci nisu vlast - za istim stolom. Retka slika. Jer otišao je prvi čovek Šapca i korak dalje, do Strazbura, gde se Savetu Evrope žalio na srpske vlasti.

Izvor: N1

Bio je to govor Nebojše Zelenovića koji se, po svemu sudeći, ministru Branku Ružiću nije nimalo dojmio. Žalio se Nebojša Zelenović evropskim zvaničnicima na ponašanje srpskih, molio ih da spasu slobodu i demokratiju >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u Srbiji. Da li je sve to čuo i ministar Ružić?

"A da li ste vi čuli govor gospodina Perišića u Strazburu?", rekao je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

N1: Nisam, ali nemojte mi na pitanje odgovarati pitanjem, ja sam novinar, ovde ja pitam.

Ružić: Ja moram da vas podsetim da saradnja s predsednicima opština i gradonačelnicima zaista funkcioniše na najbolji način, barem što se tiče ministarstva na čijem sam čelu. Svi su dobrodošli kao i do sada da se jave, da dođu i da razgovaramo.

Da li su jednako dobrodošli i oni koji bi s ministrom da razmene reč dve o tome kako SNS zloupotrebljava vlast na lokalu.

"Pokušali smo na dva sastanka s gospodinom Ružićem da otvorimo te teme koje ne muče samo Šabac, nego sve lokalne samouprave, ali nismo naišli na razumevanje", kaže gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

A zašto bi samo jedan grad, pita se ministar Ružić, imao, kako kaže, ekskluzivitet. Svima po zakonu, tvrdi, pripada i novac koji država lokalnim samoupravama daje iz budžetskih rezervi.

N1: Jeste li dobili novac iz budžetskih rezervi?

Zelenović: Ne. Samo grad Šabac i opština Čajetina nikada nisu dobili novac iz budžetskih rezervi, a kad vidimo izveštaje DRI, videćemo koliko je zapravo uopšte potrošeno iz sredstava tekuće budžetske rezerve. To niko ne zna.

"Slobodno uradite analizu, znam da se bavite istraživačkim novinarstvom i opet bih vas zamolio da ne dajemo ekskluzivitet jednom gradu, da se ne naljute ovi drugi, je l tako?", poručuje ministar Branko Ružić.

Da se ne naljuti Leskovac koji je prošle godine dobio 12 miliona evra od države, Kraljevo sedam miliona, Kruševac skoro pet... Da se ne naljute na Šabac, grad sa sličnim brojem stanovnika kojima je država rešila da da znatno manje. Ukupno 2,5 miliona, iz budžetskih rezervi čistu nulu.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Zelenović: Pokušavamo da otvorimo teme koje muče lokalne samouprave

Izvor: N1 televizija, 16.Nov.2018

Ministar zadužen za lokalne samouprave i gradonačelnik one u kojoj naprednjaci nisu vlast. Za istim stolom. Retka slika. Jer otišao je prvi čovek Šapca i korak dalje, do Strazbura, gde se Savetu Evrope žalio na srpske vlasti...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.